CV

Lidija Butković-Anđelić,

dr. med., spec. psihijatrije, psihoterapeut ECP


Rođena 12.11.1965. u Rijeci.

Udata, ima jedno dijete.

Edukacija

Diplomirala je 1990. na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Iskustvo

Nakon obavljenog liječničkog staža u KBC Rijeka, 1992. položila je državni ispit.

Od 1993. do 1997. radila je sa prognanim i izbjeglim osobama na Projektima psihosocijalne pomoći pri IFRC i UNHCR kao stručni suradnik, te koordinator Projekta.

U razdoblju od 1997. do 2001. radila je kao liječnik hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja Crikvenica, te liječnik obiteljske medicine u Domu zdravlja željezničara.

Od 2001. do 2003. zaposlena je u Udruzi »Terra« kao stručni suradnik i sukreator Projekta rada s osobama s problemom ovisnosti. Od 2003. zaposlena u NZZJZ PGŽ kao voditeljica Odsjeka za izvanbolničko liječenje ovisnosti, te od 2013. kao voditeljica Centra za izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zamjenica voditelja Odjela za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti.

Članica Stručnog vijeća NZZJZ PGŽ.

Od 1998. sukreator i voditelj Projekta u pružanju psihološke podrške djeci i mladima s cerebralnom paralizom.

Tijekom 1998. osmislila i implementirala Projekt razvoja demokratičnosti i kulture nenasilja kod učenika okupiranih krajeva.

Od 1991. godine aktivno sudjeluje u radu i organizaciji Škole kibernetike psihoterapije. 1997. stječe zvanje psihoterapeuta, te 2009. imanovana u učiteljicu kibernetike psihoterapije.

2010. polaže specijalistički ispit iz psihijatrije.

Završila je prvi stupanj KBT, grupne analize, te emocionalno fokusirane terapije u radu s parovima.

Od 2011. posjeduje ECP (European Certificate of Psychotherapy). Predsjednica Upravnog odbora Udruge Terra, predsjednica Udruge kibernetike psihoterapije i organizacije (UKPO) pri kojem djeluje Škola kibernetike i sistemske terapije. Članica Nadzornog odbora SPUHa (Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske), gdje aktivno participira u stvaranju i pokušaju implementacije Zakona o psihoterapiji u Hrvatskoj.

Bavi se istraživanjem, objavom stručnih članaka, te aktivno sudjeluje na konferencijama i kongresima promovirajući psihoterapijski pristup u liječenju.

Članica programskog odbora 22nd EAP congress »Autonomy and a Sense of Belonging«, Zagreb, 29.9.-1.10.2016.

Sva prava zadržana | 2019.