CV

Ivana Rede,

prof., klinički psiholog, psihoterapeut.


Rođena 1961. godine u Rijeci.

Edukacija

Diplomirala u Rijeci pri Pedagoškom fakultetu na odsjeku psihologije, studirala Likovnu kulturu, smjer slikarstvo, pri istom fakultetu.

Iskustvo

Od 1987. godine zaposlena u Kliničkom bolničkom centru Rijeka pri Klinici za psihijatriju, a sada pri Centru za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju. Uz poslove psihodijagnostike i psihoterapije, vodila je likovne terapijske radionice s hospitaliziranim psihijatrijskim pacijentima i sudjelovala u predavanjima izbornih kolegija studentima Medicine.

Surađuje sa Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta u provođenju studentske kliničke prakse i Hrvatskom psihološkom komorom kao mentor psihologa-vježbenika.

Završila uvodnu edukaciju iz grupne analitički orijentirane psihoterapije. 1989. godine započinje psihoterapijsku edukaciju kod prof. Grahama Barnesa, 1992. godine stječe zvanje psihoterapeuta. Od 2013.godine se u statusu učitelja kibernetike i sistemske terapije priključuje radu Škole.

Tijekom ratnih godina sudjelovala u radu volonterskih timova Odjela za psihijatriju KBC-a Rijeka za pružanje psihološke pomoći prognanicima na području grada Rijeke, Kraljevice i Opatije, te ranjenicima liječenima u KBC-u Rijeka.

Članica je Društva za kibernetiku psihoterapije od osnutka 1995. godine, uključena u programe razvoja komunikacijskih vještina i nenasilnih pristupa rješavanju problema, usmjerene velikim dijelom na učenike srednjih škola Županije, te, kao voditelj Programa prevencije kroz razvoj komunikacijskih i životnih vještina, od 2013. godine članica Povjerenstva za borbu protiv ovisnosti Grada Rijeke.

Članica Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore.

Sva prava zadržana | 2019.